menu ☰ menu search

Events in Blankenberge

In the summer there is almost daily something organized in (the region of) Blankenberge. Under which the various markets, folklore, music performances and various sporting events where you can look at or to which you can join.

Photo

Weekly Market

Whole year

Every day of the week a market is organized somewhere on the Belgian coast. Below you'll find an overview where these markets take place and where they're at.

At the market you can find the greatest deals, fresh seasonal products and unique specialties. The market is the place to socialize and do ...

More information
Photo

Week van de Zee

Friday 24 April — Sunday 10 May 2015

De Week van de Zee is ervoor iedereen! Van eind april tot half mei lopen in de verschillende badplaatsen activiteiten die de natuur en het milieu aan de kust in de kijker plaatsen.

Zee en strand hebben een enorme aantrekkingskracht: de weidsheid, de gezonde lucht, het zand om in te spelen, een ...

web. website

More information
Photo

International Two Days Walk of Flanders

Saturday 2 — Sunday 3 May 2015

Daar is de lente, daar is de… Internationale Tweedaagse van Vlaanderen. De fundamenten van de Tweedaagse zullen ook tijdens deze editie onveranderd blijven: prachtige parcours langs strand, duinen en door de polders en charmante dorpjes. Het themadorp van de medaille en de badge, Vlissegem, is misschien minder gekend, maar ...

web. website

More information
Photo

Folkloristic festivities at the harbour

Thursday 14 — Sunday 17 May 2015

Op de Havenfeesten kan de bezoeker zich helemaal onderdompelen in de fascinerende wereld van de vissers en visserij.

Er is de havenkermis en een antiek- en brocantemarkt waar je tevens kan proeven van allerhande lekkers uit de zee. Op het Scutefeest kun je je vergapen aan het rijke maritien erfgoed. Er is ...

web. website

More information

North Sea Folk & Shantyfestival

Op de 6e editie van het “North Sea Folk & Shanty Festival” door, een internationaal maritiem muziekfestival in het prachtige decor van de Blankenbergse haven.

Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats in de Blankenbergse haven tijdens de Havenfeesten. De Havenfeesten bieden net als altijd een ...

More information
Photo

Evening market

Every Wednesday in July and August

On a nice summer evening, take a stroll over the market. The weekly summer evening markets in Blankenberge is there during July and August on Wednesdays from 16:00 to 22:00.

Other summer night markets (in July and August) in the area are:
-

web. website

More information

11-juliviering in Blankenberge

Saturday 11 July 2015

Op 11 juli organiseert het stadsbestuur van Blankenberge ism Vlaanderen Feest! tal van activiteiten rond 11 juli.

More information
Photo

Beachland

Saturday 11 — Sunday 12 July 2015

Beachland, het grootste dancefestival aan de Belgische kust op het strand van Blankenberge-De Haan-Wenduine (naast het Westerstaketsel), is de sinds 2009 uitgegroeid tot hét beachfestival in België. Het festival brengt de grootste artiesten uit de Belgische dancewereld, dj’s uit de meest toonaangevende clubs ...

web. website

More information
Photo

Paravangfeesten

Sunday 2 August 2015

Aan die Paravang worden ieder jaar de Paravangfeesten gevierd en dan staat de vissersfolklore centraal. De vissersfolkloregroep ‘De Vrye Visscherye’ demonstreert oude ambachten en de visbakkers laten de bezoekers proeven van hapjes versgebakken vis. Liefhebbers van volksspelen halen zeker hun hartje op met o.m. troumadam, ...

More information
Photo

Bloemencorso

Sunday 30 August 2015

De Bloemenstoet in Blankenberge is de traditionele afsluiter van het zomerseizoen in de kustgemeente. De bloemenstoet werd voor het eerst georganiseerd in 1895 en kan dus bogen op een lange geschiedenis. Het bloemenevenement wordt georganiseerd door de Stad Blankenberge. De Bloemenstoet wordt elk jaar opgebouwd volgens een ...

More information
Photo

Open Monumentendag

Sunday 13 September 2015

Begin september vindt jaarlijks de Open Monumentendag Vlaanderen plaats. Plekken waar kunst en cultuur werden gemaakt en beleefd, zullen de rode draad doorheen het programma zijn. Nu al benieuwd naar wat er zoal in het programma kan zitten? Lees dan de themanota waarin het thema wordt voorgesteld.

Noteer ...

web. website

More information
Photo

Halloween

Sunday 18 October — Sunday 8 November 2015

Blankenberge wordt omgetoverd tot een griezelstad! Er worden tal van activiteiten georganiseerd rond Halloween voor zowel grote als kleine mensen!

More information

Stormtocht

Sunday 22 November 2015

Jaarlijkse vindt in Blankenberge de Stormtocht plaats. De ideale gelegenheid om de stad in een herfstkleed wat beter te leren kennen. Langs strand, dijk en de groene rand van Blankenberge om zo te ontdekken dat de badstad heel wat troeven heeft.

Er is keuze uit drie parcours: 8, 12 of 21 kilometer. De eerste ...

web. website

More information
Photo

Christmas Event & ice rink

Early December to early January

Voor het vierde jaar op rij is er een ijspiste aan het Koning Leopold III-plein in Blankenberge. Vanaf begin december kun je er schaatsen. De piste is open tot en met begin januari van het nieuwe jaar.

Er zijn drank- en eetstandjes en er worden diverse activiteiten georganiseerd. Iedereen is ...

More information

2016

Photo

Carnaval Blankenberge

Saturday 6 — Tuesday 9 February 2016

Er wordt een weekend lang carnaval gevierd in Blankenberge, van de zaterdag tot de dinsdag. Het is een traditie dat de carnavalsoptocht op zondag uitgaat. De stoet wordt enkel door plaatselijke carnavlsgroepen gevormd.

Het carnavalsweekend wordt in gang getrokken met een carnavalsbal. Op zaterdag is de ...

web. website

More information

Ball of the Carnival Prince

Late January

58e Prinsenbal; Verkiezing Prins Carnaval 2016 met om 19:00 prinsendiner en om 22:00 fuif. Vanaf 22:30 diverse optredens.

More information
Nederlands  Deutsch  English  Français 
user agreement   |   privacy   |   copyright © 2001 - 2015 Blankenberge.info ™